Billedvalg

Billedrammen stiller særlige krav til valg af motiv. Fotografiet skal være i bredformat og have en relativt enkel komposition. Det er også muligt at skabe gode effekter med detaljefotografier.

Papirfly

Alle ansatte i Aarhus Kommune opfordres til at benytte skabelonsystemet Papirfly til at designe Publikationer - visitkort, foldere, plakater, nyhedsbreve og rapporter. Uden forhåndskendskab til grafik og layout kan du lave velfungerende materiale i Aarhus Kommunes officielle design og sende det direkte til tryk.

Gå til Papirfly (åbner i nyt vindue) 

Indesignfiler

Er du mere velbevandret i layout, kan du her på siderne hente skabeloner i Indesign for de mest typiske formater. Filerne ligger i version CS5 og de rummer design af buen og billedfeltet, samt afsnitsformater og farveprøver for farverne i Aarhus Kommunes farvehjul.

Ofte er Aarhus Kommune afsender med andre instanser fx i forbindelse med kampagner eller større byggerier, og i disse tilfælde skal buerne ikke anvendes.

Andre afsendere ønsker at kreditere Aarhus Kommune for støtte til fx kulturproduktioner, og her må Aarhus Kommunes bue-design ikke anvendes.

Delt afsenderidentitet

I disse tilfælde bør Aarhus Kommunes bue-design ikke anvendes. Det er dog en mulighed – men ikke et krav - at anvende det, såfremt Aarhus Kommune tydeligt er primær afsender.

Aarhus Kommunes logo – eventuelt med 2 niveauer adressehieraki (forvaltning og Aarhus Kommune eller magistratsafdeling og Aarhus Kommune) – placeres sammen med de øvrige afsendere på en linje i bunden.

Kreditering af Aarhus Kommune


I disse tilfælde må Aarhus Kommunes bue-design ikke anvendes.

Aarhus Kommunes logo – eventuelt med 2 niveauer adressehieraki (forvaltning og Aarhus Kommune eller magistratsafdeling og Aarhus Kommune)– placeres sammen med øvrige bidragydere afsendere på en linje i bunden.

Hent logo til kreditering her.

Her kan du hente Indesignskabeloner for de mest gængse formater. Du skal bruge Indesign CS5 for at kunne åbne filerne. Desuden skal du have skrifttypen Scala Sans OT, som Aarhus Kommune anvender i trykte publikationer.

Har du ikke Indesign kan du designe mange typer af publikationer i Aarhus Kommunes Papirfly. 

Læs mere om Papirfly

Gå til Papirfly (åbner i nyt vindue)

Skabeloner

A5 pjecer

M65 pjecer