Gå til hovedindhold

Vælg den rigtige filtype

Hvilken filtype skal du vælge at hente fra Aarhus Kommunes designguide?

  • Læs op

Indhold

    .eps
    Til tryk bør du altid anvende EPS-formatet af logoet. I modsætning til fx JPEG og PNG er EPS-filer ikke defineret ved små prikker, men ved såkaldte vektorer - det vil sige geometriske figurer. Derfor kan man forstørre filerne i det uendelige, uden at det går ud over kvaliteten.

    I Word 2007 kan du godt indsætte et eps-billede. På skærmen vil det se ud som om, det er i dårlig kvalitet, men når du laver en pdf eller printer dokumentet, bliver det helt skarpt. Visse printere kan dog have problemer med at gengive eps-filen korrekt, når den indsættes i Word. Det kan derfor være nemmere at arbejde med et af de to andre grafikformater, hvis du blot skal lave et dokument til print.

    .png
    De fleste kender GIF-formatet, som optræder mange steder på nettet, typisk i stregtegninger. PNG er afløseren for GIF og er et format, der er godt til at vise stregtegninger som logoer. Derudover er det i stand til at vise gennemsigtighed. Visse ældre browsere og e-mailprogrammer kan ikke vise png-filer. Det gælder også den version af Lotus Notes, som bruges i Aarhus Kommune.

    .jpg
    JPEG er det mest almindelige format til fotografier. Det kan anvendes i alle browsere og af alle programmer. JPEG kan ikke vise gennemsigtighed. Der vil derfor være en hvid kasse omkring logoet, hvis du anvender det på farvet baggrund.

    .zip
    ZIP er den mest almindelige måde at pakke filer. Når du har hentet zip-filen ned på din computer, skal du højreklikke på den og vælge "udpak alle..."

    .indd
    Indd-filerne kan kun åbnes med Adobe Indesign og er til avancerede brugere. De ligger i versionen CS4 og kan ikke åbnes af tidligere versioner af programmet.

    Sidst opdateret: 14. december 2023