Gå til hovedindhold

Farver

Find ud af, hvilke farver du skal bruge.

  • Læs op

Indhold

    Aarhus Kommune arbejder med to typer af farver: To bærende koncernfarver og fem sekundære farver. Farverne er inspireret af omgivelserne i Aarhus. Fra krokuser i rådhusparken til skov, hav og himmel.

    Den bærende koncernfarve er 70% sort. Det er altid den, der anvendes, når byens navn skrives med eller uden byvåben. Det vil i praksis sige, at byens navn aldrig må forekomme i en farvevariant.

    De fem sekundære farver er virkemidler, som kan og skal anvendes med omtanke. De enkelte farver er ikke tilknyttet en specifik magistratsafdeling, videnscentre, fagkontor eller lignende.

    Det er altid den der anvendes når byens navn skrives med eller uden byvåben, det vil i praksis sige, at byens navn aldrig må forekomme i en farvevariant.

    Hvis man ønsker at anvende en farve i sin kommunikation er den anden koncernfarve mørk blå et naturligt valg, da denne farve passer perfekt med den 70 % sorte. Historisk har Aarhus Kommune altid anvendt mørk blå som en central farve.

    De enkelte farver er ikke tilknyttet en specifik magistratsafdeling, videnscentre, fagkontor eller lignende.

    De fem farver forholder sig til hinanden. De kan alle benyttes som:

    • Staffage/effektfarver (dvs. linjer, prikker, ikoner mv.)
    • Farveflader/bjælker/kasser
    • Tekstbudskaber som eksempelvis overskrifter, hvis disse står på hvid baggrund
    • Desuden kan byvåbnet anvendes i alle fem farver, hvis det står frit som et grafisk element uden afsender

    Generelt er det klogt at afgrænse anvendelsen af farver og gøre det konsekvent. Ofte vil det kun være relevant at anvende én enkelt af de fem sekundære farver udover den eller de bærende farver (70% sort og mørk blå) i en given kommunikation.

     

    For inspiration: Se farvehjulet nedenfor, som viser en række retningsgivende eksempler på farvekombinationer

    Teknik og Miljø

    Teknik og Miljøs identitetsfarve er gennemgående i designet af skilte og publikationer for magistratsafdelingen. Den sikrer genkendelse og en stilmæssig sammenhæng mellem det overordnede, kommunale design og Teknik og Miljø.

     

     

     

    Sidst opdateret: 14. december 2023