Det anbefales at bruge fotografier taget til lejligheden af professionelle fotografer, da det altid vil give et mere autentisk præg.

Men ofte er der situationer, hvor budget eller tidspres gør, at du må finde en genvej til et godt billede.

Aarhus Kommune har købt fri adgang til billedbasen Colourbox. På Colourbox kan du finde billeder, der illustrerer næsten alle situationer. I modsætning til de fleste andre billedbaser, kan du også finde billeder taget i Danmark med danske modeller.

Billederne er royalty-free. Det vil sige, at de må anvendes frit inden for Aarhus Kommune, men til gengæld har vi ikke eksklusivrettigheder på dem. Du kan derfor finde de samme billeder fra Colourbox i mange af de danske medier.

Sådan får du adgang til Colourbox

For at få et kodeord til Colourbox skal du kontakte Peder Andersen fra kommunikation i Borgmesterens Afdeling, pea@aarhus.dk

På billedbasen Flickr ligger et udvalg af billeder taget af og for Aarhus Kommune. Du finder især billeder af bygninger i Aarhus og større begivenheder i Aarhus Kommune.

Papirfly rummer et billedarkiv for Aarhus Kommunes egne billeder, hvor der er mange muligheder for at gemme billeder på en forsvarlig måde. Blandt andet kan man styre, hvem der kan hente billeder. Derudover kan man tagge billederne, så man kan fremsøge billeder. Billederne kan hentes i mange forskellige størrelser og opløsninger, og der kan tilknyttes udløbsdato på.

Hvis du anvender en professionel fotograf: Bed fotografen selv lægge billederne op i Papirfly (med tags, udløbsdato og tilgængelighed som aftalt) i stedet for blot at fremsende dem. Det letter dit arbejde og sikrer, at I er enige om betingelserne for brug af billederne.

Har du brug for en vejledning til dette, så kontakt din afdelings Papirfly-administrator.